YENİMAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLADI

 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile RİSKLİ ALAN ilan edilen 58.000 M2 alana sahip Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm çalışmasına başlanıldı.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

YENİMAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLADI

        Ordu Büyükşehir Belediyesine ait 16.000 M2’lik eski otogar alanı, eski sanayi sitesi ve konut bloklarını da içine alan 58.000 M2 lik   Riskli Alanın İmar planı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmıştır.
         58.000 M2 lik bu alan içinde 1 M2lik yeşil alan ve park yok iken, Bakanlık tarafından yapılan imar planına göre geliştirilen Kentsel Dönüşüm Projesinde 17.000 M2 yeşil alan, park, spor alanı, mahalle camii, kültür merkezi, kapalı otoparklar yer almaktadır.
        Mimarisi ile bölgeye ve ilimize vizyon katacak olan Yenimahalle Kentsel Dönüşüm Kentsel projesinde riskli alan ve riskli bina konumunda olan eski otogar binasının yıkımına başlandı. 
        Yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinde, içinde 500 ve 250 şer kişilik olmak üzere 2 adet konferans salonu, sinema salonları, toplantı salonları, 900 m² fuaye ve sergi salonu ve aynı zamanda 2 katlı kapalı otoparkı olan şehrimize yakışacak Kültür Merkezi, Cami, ticaret ve konut karma projesinden oluşmaktadır. 
      Kentsel Dönüşüm çalışmasına, kendi yatırım maliyeti kendi içinden çıkacak yeni bir iş modeli ile start verildi. Yapılacak olan Kentsel Dönüşüm projesi, yeşil çatılı, kendi enerjisini üreten binalar, akıllı bina, yağmur hasadı ve gri su depolama sistemleri olan, yer altı kapalı otoparklı, küresel ısınmayı, çevresel faktörleri ve mahalle kültürünü ön plana alan, aynı zamanda yöresel ve milli mimari örnekleri taşıyan, hiçbir vatandaşı mağdur etmeden yapılacak olan Kentsel Dönüşüm projesi bölgeye ve ilimize ayrı bir vizyon ve değer katacaktır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BİSİKLET TUTKUNLARININ SON DURAĞI ÇAMBAŞI OLDU

BİSİKLET TUTKUNLARININ SON DURAĞI ÇAMBAŞI OLDU

01-08-2023 - ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

28-04-2023 - ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ