ORDU'NUN BASIN ODUSU 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE KAHVALTIDA BULUŞTU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği kahvaltı programı ile kutlandı.

GÜNCEL

ORDU'NUN BASIN ODUSU 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE KAHVALTIDA BULUŞTU

Ordu Valiliği Yeni Hükümet Konağı yerleşkesi içerisinde yer alan sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltı programına, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı  İbrahim Coşkun, Ünye Canik Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ünye Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı Hakan Korkmaz, Ünye Aktif Medya Çalışanları Derneği Başkanı Ahmet Bölükbaş, Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Cihan Çakır, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Demirbaş, Altınordu Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Yaşar, Fatsa Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Mesut  Ergün, il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Vali Muammer Erol ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kahvaltı programına katılan basın mensuplarını bulundukları masalarında ziyaret ederek, günlerini kutladı. 

10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, “Ordu ilimizde 5 aydır aranızda bulunuyorum. Ordu Valiliği görevine başladığım da kardeşliğinize talip olduğumuzu söylemiştim, konuşmama özelliklede ‘kardeşlerim’ diyerek başladım. Bundan sonra da sizlere her zaman ‘kardeşlerim’ diyerek hitap edeceğim. Benim için öylesinin ve inşallah öyle de kalacaksınız. Görevde olduğumuz sürece elimden geleni hep beraber yapacağım. Emeğinize, gayretinize canı gönülden saygı duyuyorum” dedi.

“Ordu’daki basın mensubu arkadaşlar için şunu ifade edebilirim” diyen Vali Erol, varlığınız, meselelere yaklaşımınız, kamu hizmeti duyarlılığınız, bizim için çok ciddi bir sermaye, güçlü bir servet. 5 aydır görüyorum ki, kamu adına arkadaşlar gayreti ortaya koyuyorlar ve doğruyu savunmak, yanlışa dur demek niyeti içerisindeler. Bu bizim için de çok büyü bir sermaye. Siz değerli basın mensuplarımızdan şunu bekliyorum; bizim yanlış yapmamıza fırsat vermeyin. Hata yapabiliriz ama hatayı düzeltmezsek yanlışa gidiyoruz demektir. Yanlışı gördüğünüz anda gelin bizimle paylaşın ve en kısa sürede onu tekrar ettirmek yanlışına düşmekten bizi koruyun. Bu görevi ifa edeceğinizden de eminim. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum, ülkemiz için, Ordu’muz için olmuş olacak tüm gayretleriniz için de her birinize canı gönülden teşekkür ediyor, Gazeteciler Günü’nün sizler için, aileniz için hayır, sağlık, huzur, saadet getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Muammer Erol, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdari Seçimlerine de değinerek, “Seçimler ülkemizde ve Ordu’muzda bize yakışan güzellikle, olgunlukla geçecek. Seçilen kişiler belediye başkanları olarak bizlere hizmet edecekler. Biz de merkezi idarenin temsilcileri, görevlileri olarak el birliğiyle, gönül gönüle Ordu için, milletimiz için, memleketimiz için neyse yapabileceğimiz son noktasına kadar gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız. Bunu yaparken tabi en büyük yardımcımız, desteğimiz, gözümüz, kulağımız sizlersiniz ve bundan sonra da öyle olacak. Biz sizlerden, sizlerin emeğinden, gayretinden, doğruyu, güzeli iyi yapma, görme adına, çok ciddi katkılar gördük, görüyoruz. Bundan sonra da bekliyoruz. Basın ve basın mensupları, icra ettikleri görev bir kamu hizmeti, Anayasa’ya dayanan bilgi edinme, hak ve hürriyetinin gerçeği dönüşmesini sağlayan bir kamu hizmeti ve bu hizmeti yapan arkadaşlarımız, en alttakinden, en üstüne kadar, patronundan, dernek başkanına, oda başkanına kadar hepsi, en az bizim kadar kamu hizmeti, görev hizmeti sağlıyorlar” diye konuştu. 

Vali Erol, ”2023 yılında bir yüzyılı kapattık. Cumhuriyetimizde ikinci yüzyılı başlattığımız ve ‘Türkiye Yüzyılı’ olacağını söylediğimiz ve mottosunu da ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak belirlediğimiz bir yüzyıl olacak. Biz, o yüzyıla ümitlerimizi yeşertecek, hayırlı güzel başlangıçlar yapıyoruz. Etrafımızda bir ateş çemberi var dünyayı yakan, kavuran, yüreğimizi de aynı zamanda yakan. Biz o ateş çemberi içerisinde bir bahar gibiyiz şu anda. Ezilen, sürülen, yazık edilen insanların ümidi olan bir ülke durumundayız coğrafyamızda. Bu birlikteliğimize daha fazla sahip çıkma gayretinde, ciddi sorumluluklar ve görevleri de beraberinde getiriyor. İkinci yüzyılın, Türkiye yüzyılının başında böyle bir hoşlukla beraber sorumlulukta var. Biz adeta ezilen tüm coğrafya insanlarının, mağdurların, mazlumların sesi olma noktasında ülke olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir fonksiyonu göğüslüyoruz. Dileriz, umarız insanlık, izlediğimizde hepimizin yüreği parçalanan bu sahnelere bir an evvel, hep beraber son verme noktasında elinden gelen gayreti ve işbirliğini gösterir ve mazlumların gözyaşı daha fazla akmaz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir aradayız ve Sayın Valimiz bizlere bu imkanı sağladı. Ordu güçlü bir basınla kalkınma faaliyetlerini sürdürüyor. Bizim en büyük avantajlarımızdan birisi Sayın Valimiz gibi son derece tecrübeli, belediyeciliği de çok iyi bilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapmış olmasıdır. Böyle büyük bir basın ordusu ile beraber İlimiz daha güçlü bir profil çiziyor. İkinci yüzyılda Ordu’muz hem yükselen bir yıldız olacak, hem de huzur kenti halinde faaliyetlerini sürdürecektir. Bizim burada yapacağımız şey; sevgiyi büyütmektir ve bu sevgiyi büyütürken de basınımıza büyük rol düşüyor. Sayın Valimize ve siz değerli basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz.  Sizlerden aldığımız güçle Ordu’da daha güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ise,  “Bizlere bu güzel ortamı sağlayan Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz nezdinde  Valilik Basın Birimi çalışanlarımız ile  Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Demirbaş ve Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kahvaltı programında, gazeteciler Osman Şahin ve Nevzat Akata da yerel basının karşılaştığı sorun ve talepleri dile getirdi. 

Programın sonunda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına gazetecilere hediye takdiminde bulunuldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AREFE GÜNÜNDE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ

AREFE GÜNÜNDE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ

09-04-2024 - GÜNCEL

VALİ EROL ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

VALİ EROL ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

03-12-2023 - GÜNCEL