BAŞKAN GÜLER’DEN 19 MAYIS MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MESAJ

BAŞKAN GÜLER’DEN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Güler mesajında, 19 Mayıs’ın bir milletin makus talihini değiştiren ve bağımsız bir Türkiye’yi müjdeleyen özel bir tarih olduğunu belirtti.

19 Mayıs’ta başlayan destansı mücadelenin gençlere emanet edildiğini de ifade eden Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak başlattığımız kurtuluş mücadelesinin, yaktığımız bağımsızlık meşalesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da atılmış ve yakılan bağımsızlık meşalesi kısa zamanda tüm vatana yayılmıştır.

Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele eden başka milletlere de örnek olmuştur.

Bugün bu duyguların yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi.

Sizleri, değişimin anahtarı ve gelişmenin gücü olarak görüyoruz. Milletimizin umut kaynağı sizlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyor, ülkemizin geleceğe taşınması için azimle ve özveriyle çalışacağınıza gönülden inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

18-05-2024 - MESAJ

VALİ EROL 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

VALİ EROL 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

18-05-2024 - MESAJ