EĞİTİM

VALİ MUAMMER EROL EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Ordu Valisi Muammer EROL 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebeti ile mesaj yayımladı.

VALİ MUAMMER EROL EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2023-2024 eğitim- öğretim yılına erişmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. İyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

Hedefimiz; geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.

Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının velilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşlarına ve geleceğimizin teminatı evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt