ZİYARET

TBMM DİLEKCE ALT KOMİSYONU'NUN ORDU ZİYARETİ

TBMM Dilekçe Komisyonuna bağlı Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu başkan ve üyeleri, ilimizdeki kooperatifçilik çalışmalarını ve faaliyetlerini incelemek ve istişarelerde bulunmak üzere ilimize çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

TBMM DİLEKCE ALT KOMİSYONU'NUN ORDU ZİYARETİ

TBMM Dilekçe Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın ile Komisyon üyeleri, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve çeşitli Bakanlıkların bürokratlarından oluşan heyet, Ordu’daki programları öncesinde Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti.

Alt Komisyon başkan ve üyeleri ile beraberindeki bürokratlar, makam ziyaretinin ardından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Ordu’da faaliyet gösteren 18 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. 

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Ordu Ailesi’nin en önemli değerlerinden biri de kadın üreticilerimizdir. Ordu’da birkaç yıl öncesine kadar kadınlarımızın işlettiği kooperatifimiz yoktu. Son iki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ile iş birliği, çalışma arkadaşlarımızın çabalarıyla 18 kadın girişimi ve üretimi kooperatifimiz oldu. Emeklerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum” dedi.

TBMM Dilekçe Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise yaptığı konuşmada, ”Biz, TBMM Dilekçe Komisyonunun bir alt komisyonu olan Sosyal Kooperatifçilik üyeleri olarak buradayız. Karadeniz kendi memleketim, kendi hemşerilerim. Bu yoğun kalabalığı görünce de Karadeniz kadınının o cevval, çalışkan kendinden emin, ekonomiye, aileye, sürekli katkı veren, ama o evde duran yapısının bugün kooperatifler vesilesiyle bugün burada temsil ediliyor olmasından son derece memnun olduğumu özellikle belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

TBMM Dilekçe Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ticaret Bakanlığı Uzmanları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından dünyada ve ülkemizde sosyal kooperatifçiliğin önemi, tarımsal atıkların yönetimi, kadın çiftçilere öncelik verilen projelerle ilgili sunum yapıldı.

Toplantı, davetli kooperatif temsilcilerine söz verilmesi ile devam etti. Kooperatiflerin sorunları ve buna yönelik çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda, Dilekçe Komisyonu tarafından talepler dinlendi. Bu taleplere ilişkin çözüm yolları ile ilgili değerlendirmeler gerçekleştirildi.

 

Engin ÖzkurtEngin Özkurt