KÜLTÜR - SANAT

PROF.DR.BASRİ ERDEM KOLEKSİYON SERGİSİ

Ordu / Altınordu Güzel Sanatlar Lisesi Prof. Dr. Basri Erdem’in özel koleksiyonunda yer alan uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor

PROF.DR.BASRİ ERDEM KOLEKSİYON SERGİSİ

Sergide özgün Baskı Sanatlarına ait birçok teknikte üretilmiş 36 eser yer alıyor. Prof. Basri Erdem’in kendi çalışmaları yanı sıra 12 farklı ülke sanatçısı tarafından; taşbaskı, linol baskı, ağaç baskı, serigrafi, dijital baskı gibi tekniklerinden seçkin örneklerin yar aldığı uluslararası karma sergi okulumuz Mustafa Rakım Sanat Galerisinde açıldı.  

Serginin açılışına Altınordu Kaymakamımız Erkan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Onur Bekyürek, Şube Müdürümüz Hürrem Tanrıverdi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakamımız Erkan Karahan, Prof. Dr. Basri Erdem ile birlikte sergi alanını gezerek eserleri inceledi

Bir sosyal sorumluluk projesi anlayışıyla sanat eğitimi alan gençlerin Türk ve Dünya sanatçılarından seçkin örnekler görmeleri hedefleyen sergi Giresun ve Trabzon’dan sonra Ordu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle buluştu. Sergi kapsamında Sanatsal deneyimlerini bir söyleşi ile öğrencilerle paylaşan Prof. Basri Erdem aynı zamanda Linol ve Gravür baskı uygulamaları gerçekleştirdi ve Resim Bölüm Başkanı Orhan Zafer tarafından Prof. Basri Erdem’e etkinliğe desteklerinden dolayı okulun anı heykelciği verildi.

Sergi organizasyonunu gerçekleştiren Güzel Sanatlar Lisesi Orhan Zafer; uluslararası bir sergiyi ce çok önemli bir sanatçıyı okulumuzda öğrencilerle buluşturmak sanat eğitimi gören gençlerimiz için çok değerli.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt