BALIKÇILARIMIZ VİRA BİSMİLLAHLA YOL ALDI

Denizlerde av yasağının dün gece yarısı sona ermesi dolayısıyla Fatsa ilçemizde balıkçıları denize uğurlama töreni gerçekleştirildi.

DENİZ

BALIKÇILARIMIZ VİRA BİSMİLLAHLA YOL ALDI

Ordu Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalıköy Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, balıkçılar aileleriyle birlikte geldi.

Yalıköy Balıkçı Barınağında düzenlenen törende bir konuşmaya yapan Vali Tuncay Sonel, 1 Eylül tarihi itibariyle ülke genelinde balık avlanma yasağının kalkacağını belirterek, "Bu sezonun hem Ordulu balıkçılarımıza hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılara bereketli bir sezon dileyen Vali Sonel, "İlimiz bu sene hem balda bereketli bir sezon, hem de fındıkta verimli bir sene geçiriyor. Maşallah bahçelerimiz dolu dolu. Temennimiz ve Rabbimizden duamız inşallah balıkta da böyle bereketli bir sezon geçiririz. Allah tüm balıkçı kardeşlerimizin nasibini açık eylesin." diye konuştu.

Ordu'da yaklaşık 7 bin kişinin balıkçılık sektöründen geçimini sağladığını belirten Vali Sonel, "Bu sayede hem iş sağlanıyor, hem de aş sağlanıyor. Bunun yanında balıkçılıkta ihracat da sağlanıyor. Bu sayede ülkemiz döviz de kazanıyor. Ordu'da sadece balıkçılıktan 700 milyon lira bir gelir var. Biz bu gelirin inşallah daha da artmasını temenni ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Balıkçıların ve ailelerinin yeni av sezonuna heyecanlı bir bekleyiş içinde olduklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, “Balıkçılarımız heyecanlı, aileleri heyecanlı, rızıkları bol, bereketli olsun. Kazasız, belasız bir av sezonu diliyorum” diye konuştu.

Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Mollaoğlu ise, bu sezon özellikle palamuttan yana umutlu olduklarını belirterek, "Geçen sezon çok az palamut oldu. Bu sezon son 30-40 yılın en bol palamut sezonunu bekliyoruz." dedi.

Palamut bolluğunun yılbaşına kadar devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Mollaoğlu, vatandaşların ucuza palamut yiyebileceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua yapıldı. Balıkçılar kendilerini uğurlamaya gelenleri korna çakalarak selamladıktan sonra denize açıldılar.  

Törene, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakam Vekili Ayhan Işık, Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz,  ile ilçe protokolü katıldı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETE AÇILIYOR

SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETE AÇILIYOR

01-07-2023 - DENİZ

  BALİKÇILARIN YÜZÜNÜ PALAMUT'DAN SONRA HAMSİ'DE GÜLDÜRDÜ

BALİKÇILARIN YÜZÜNÜ PALAMUT'DAN SONRA HAMSİ'DE GÜLDÜRDÜ

15-12-2022 - DENİZ