TÖREN

YAŞAR ARGAN DEDESİNİN İSTİKLAL MADALYASINI ALDI

Vali Tuncay Sonel, Kurtuluş Savaşında görev yaptığı arşiv kayıtlarından tespit edilen Milli Kahraman Er Ahmet Argan’ın İstiklal Madalyasını ve Beratını, torunu Yaşar Argan’a takdim etti.

YAŞAR ARGAN DEDESİNİN İSTİKLAL MADALYASINI ALDI

Valilik Makamında yapılan takdim töreninde 1306 doğumlu, 16. Alay 3.Tabur birliğinde görevli olan Er Ahmet Argan’ın vefatı dolayısıyla torunu Yaşar Argan, dedesi Ahmet Argan adına İstiklal Madalyası ile onurlandırıldı.

İstiklal Madalyası Belgesinde, “Kurtuluş Savaşında hizmeti olduğu halde madalya alamadan vefat eden dedesi Ahmet Argan’dan dolayı madalyası kanunun EK-2 ’inci maddesi gereği  ve isteği üzerine torunu Yaşar Argan’a intikal ettirilmiştir” ifadesinin yer aldığı İstiklal Madalyası Berat ve madalyasını takdim eden Vali Tuncay Sonel, ”1919 yılında  Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından Ünye İlçemiz nüfusuna kayıtlı olan Ahmet Argan dedemizin İstiklal Madalyası Berat ve madalyasını torunu  olan Yaşar Argan’a büyük bir gurur ve onurla takdim ediyoruz. Bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Aynı zamanda Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı da olan torun Yaşar Argan ise, ”Dedemizin yolunda onun verdiği mücadeleye canla başla devam ediyoruz. Bu vatan hepimizin. Vatanımız için yaşamaya da ölmeye de hazırız” diyerek, duygularını dile getirdi.

İstiklal Mücadelemizin Milli Kahramanı Er Ahmet Argan’ın İstiklal Madalyası ve Beratı’nın torunu Yaşar Argan’a takdim töreninde, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan da hazır bulundu.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt