MESAJ

VALİ SONEL’İN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

VALİ SONEL’İN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

"Sağlık ve sağlıklı yaşama hakkı her insanın devredilemez ve vazgeçilemez temel hakkıdır.
Bu hakkın bir ülkede olması gerektiği gibi uygulanması ve yerine getirilmesi ise yetişmiş, bilinçli ve fedakâr kadrolarla mümkündür. Karşılıksız hizmet ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında şüphesiz hekimlik gelmektedir.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir.

Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkartılmasında ve sağlıklı bir gelecek tesis edilmesinde yeni yapılanmaların yanında özellikle hekimlerimize ve tüm sağlık personellerine büyük sorumluluk ve görevler  düşmektedir.

Bu düşüncelerle, sağlıklı bir toplum uğruna vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet vermeyi, meslek icabı karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi ve her türlü sağlık mücadelesini olabildiğince çabuk ve geniş bir biçimde sürdürmeyi kendilerine ilke edinmiş; insana hizmet gibi kutsal bir görevi icra eden, özellikle de salgınla mücadele döneminde mesai mefhumu ve çalışma saati gözetmeden büyük bir özveriyle çalışan tüm hekimlerimizin ve birlikte el ele hizmet ettiği sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı gönülden kutluyor, görevlerini ifa ederken şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum."dedi.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt