MESAJ

VALİ SONEL'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Valisi Tuncay SONEL 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı

VALİ  SONEL'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Valimiz Sayın Tuncay SONEL’İN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Toplumun gören gözü, işiten kulağı, söz söyleyen dili olarak, kamuoyuna doğru bilgi ve haberin ulaşması noktasında sorumluluğu olan bir mesleği ifa eden gazeteciler, çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basının en büyük emekçileridir.

Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır.

İlimizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirerek, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimimizde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini büyük bir özveriyle ifa eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt