ZİYARET

VALİ SONEL İKİZCE İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Tuncay Sonel, kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak, temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği ilçe ziyaret programları kapsamında İkizce İlçesine ziyarette bulundu

VALİ SONEL İKİZCE İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Selahattin Tiryaki İlkokulu/Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

Her haftanın ilk gününde bir okulda Bayrak Töreni’ne katılarak öğrencilerle ''İstiklal Marşı''nı okuyan, öğrenci ve öğretmenlerle bir arada olan Vali Tuncay Sonel, İkizce ilçemizin Yukarı Karlıtepe mahallesinde bulunan Selahattin Tiryaki İlkokulu/Ortaokulu’nu ziyaret ederek, bu geleneğini sürdürdü.

“Mutlaka Bir Hedefiniz Olmalı”

8’inci sınıfta okuyan ve LGS’ye hazırlanan öğrencilere başarı dileğinde bulunan Vali Sonel, “Mutlaka bir hedefiniz olmalı. Bu hedefinize ulaşmak için de çok çalışmalısınız. Çalıştığını zaman hedefinize de ulaşırsınız. İnşallah gönlünüzden geçen yerleri kazanırsınız. Allah yolunuzu, şansınızı, bahtınızı açık eylesin. Sizler için yapabileceğimiz bir şey olursa hiç çekinmeden arayabilirsiniz” diyerek, öğrencilere bol bol kitap okumaları, birden fazla yabancı dil öğrenmeleri ve sürekli kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Kaymakamlığı Ziyaret Etti

Selahattin Tiryaki İlkokulu/Ortaokulu ziyareti sonrası İkizce Kaymakamlığına geçen Vali Tuncay Sonel, Kaymakam Ali Can Yıldız’dan ilçenin yatırımları ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi aldı.

Vali Sonel, Kaymakamlık binasında bulunan Yazı İşleri ve diğer birimler ile Eski Hükümet Konağında yer alan İlçe Nüfus Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğünde çalışan personellere de işlerinde kolaylıklar diledi.

Belediyeyi Ziyaret Etti

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı’ya da bir ziyaret gerçekleştiren Vali Sonel, belediyenin çalışmaları, hizmetleri ve projeleri hakkında bilgi aldı.  

İkizce Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerde, Vali Tuncay Sonel’in çok desteğini gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Osman Kaygı, “Özellikle engeli olan vatandaşlarımızın bulunduğu mahallelerimizde yapmış olduğumuz beton yol çalışmalarında Sayın Valimizin bizlere çok desteği oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  
 
OBB İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesini Ziyaret Etti

İkizce ilçemizin Merkez mahallesinde bulunan OBB İkizce Anadolu İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi’ni de ziyaret etti.

Okul bahçesinde bulunan öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Vali Sonel, “Öncelikle hepinizin yolu, bahtı açık olsun. Allah gönlünüzden geçen hangi meslekse onu nasip etsin. Hangi işi yaparsanız yapın, severek yapacağınız ve mutlu olacağınız işi yapın” şeklinde konuştu ve kitap okumanın önemine değinerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
“Bizim İçin Çok Kıymetlisiniz”
Okulda görev yapan öğretmenlerle, öğretmenler odasında bir araya gelen ve bir süre sohbette bulunan Vali Sonel, “Biz, kocaman bir aileyiz. Eğitim camiamız da bu ailenin en önemli parçası. Bizim için çok kıymetlisiniz. Kapımız sizlere her daim açık. Çocuklarımıza vermiş olduğunuz emeklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Vali Tuncay Sonel, OBB İkizce Anadolu İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi konferans salonunda, ilçede görev yapan 32 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.
“Devletimizin En Ücra Köşesindeki Temsilcilerisiniz”
Muhtarlarımıza, “Bizler için çok önemlisiniz” diye diyen Vali Sonel, “Sizler, devletimizin en uzak mahallesindeki temsilcilerisiniz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte “biz” fikriyle Ordu’muzun en ücra köşesindeki vatandaşımıza kadar devletimizin şefkatini, sıcaklığını, güleryüzünü götürmeye gayret ediyoruz. dedi.
İlçe gezilerinde muhtarlarla bir araya gelerek yaşanan sorunları, sıkıntıları ve talepleri dinlediğini söyleyen Vali Sonel, “İlimizde, coğrafi konum olarak dağınık bir yerleşim söz konusu. Bu toplantıda sizleri dinleyeceğiz. Eksiğimiz nedir Neleri yaptık? Neleri yapamadık? Bunları sizlerle istişare edeceğiz. Ordu’muzun değerleriyle birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur” diye konuştu.
Muhtarların sorun, sıkıntı ve taleplerini dikkatlice dinleyen Vali Sonel, bazı kurum müdürlerini telefonla arayarak, kendisine iletilen taleplerin yerine getirilmesi talimatını verdi.  
Tarihi Laleli Çivisiz Cami’yi Ziyaret Etti
Vali Tuncay Sonel, İkizce ilçemizin Düzpelit mahallesinde bulunan ve çevre düzenlemesi çalışmaları YİKOB’un  katkılarıyla yapılan Çivisiz Camii olarak da bilinen Laleli Camiyi ziyaret etti.

“YİKOB’dan 17 Tarihi Eserimizin Restorasyonu İçin 21 Milyon TL’lik Kaynak Sağlandı”

1560-1600 yılları arasında tamamen Selçuklu ahşap mimarisi kullanılarak inşa edilen tarihi dokusuna zarar vermeden Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Laleli Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Sonel, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Ordu’muz genelinde taşınmaz kültür varlıklarının gelecek nesillere bırakılması, yaşatılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın İçişleri Bakanımızın desteklerini alarak, Valiliğimiz YİKOB marifetiyle, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, YİKOB’daki arkadaşlarımız ve yüklenici firmalarımız ile birlikte bu eserleri günyüzüne çıkarmaya başladık. İkizce ilçemizdeki Laleli Camii ve Gençağa Kalesi de bu eserlerden ikisidir. Yine, restorasyon çalışmaları devam eden Altınordu ilçemizdeki Eskipazar Camii, Ünye Kalemiz, konaklarımız, tarihi eserlerimiz mevcut. Şu an itibariyle 17 tarihi eserimize YİKOB’dan toplamda 21 Milyon TL ödenek tahsis edildi. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu tarihi eserlerin günyüzüne çıkarılması ve restorasyonu konusunda, her çalışmada olduğu gibi destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımıza yöre halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Orsam Tekstil Fabrikasını Ziyaret Etti

İkizce’de faaliyet gösteren Orsam Tekstil İşletmesini de ziyaret eden Vali Sonel, işletmede incelemelerde bulunarak, işletme sahiplerinden İlhan Arslantaş’tan yapılan üretim ve istihdam konularında bilgi aldı.

90 kişiye istihdam sağlayan ve çocuk kıyafetleri üzerine dikimler yapan işletme, yakında yurt dışına da ihracat yapacak.

Tekstil firmasının gerek ülkemiz gerekse ilimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağladığını belirten Vali Sonel, çalışanlarına kolaylıklar diledi.

OBB Mesleki ve Sanat Eğitimi Kursları İkizce Kurs Merkezini Ziyaret Etti

Vali Sonel, İkizce ilçe ziyaret programı kapsamında OBB Mesleki ve Sanat Eğitimi Kursları İkizce Kurs Merkezine de uğradı, burada üretilen el sanatları ile ilgili bilgi aldı.

6 usta öğretici, 175 kursiyerin yer aldığı İkizce Kurs merkezinde en eski dokuma türlerinden biri olan ve yöreye ait Kilim dokumacılığı yapıldığını gören Vali Sonel, “İkizce İlçemize ait “Kız Kilim” olarak geçen bu tezgâhlarda dokunması, ilçenin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır” dedi ve kursiyerlerin kendisinden taleplerinin olup olmadığını sordu.

Ziyaretten memnun kaldıklarını ifade eden kursiyerler, yakın ilgisi ve desteği dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ettiler.

Gençağa Kalesini Ziyaret Etti

Vali Sonel, İkizce İlçesi Kale mahallesi sınırlarında sarp bir kaya kütlesi üzerinde yer alan ve 13. yüzyılda Hacıemiroğulları Beyliği zamanında yapılan ve yörede Türkler tarafından yapılan tek kale olma özelliğini taşıyan, 1. derece doğal ve arkeolojik SİT alanı olarak ilan edilen ve YİKOB tarafından restorasyon çalışmaları yürütülen Gençağa Kalesinde incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmalarını yürüten yüklenici firma ve YİKOB yetkililerinden bilgi alan Vali Tuncay Sonel, restorasyon çalışmalarının Ünye Kalesinde yürütülen restorasyon çalışmaları ile eş zamanlı olarak bitirilmesini istedi.

Esnafları Ziyaret Etti

Vali Sonel, İkizce ilçesinde beraberinde Kaymakam Ali Can Yıldız, Belediye Başkanı Osman Kaygı ile birlikte esnafları da ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. Esnaflardan çeşitli gıda ürünleri satın alarak, beraberinde bulunanlara ve vatandaşlara ikram etti.

Vali Tuncay Sonel, esnaf ziyareti sırasında traktör sürücüsü Ali Şahin ile karşılaştı. Gençlik yıllarında kullandığı Ford 5000 Super model traktörün direksiyonuna geçen Vali Sonel, traktörle ilçede bir tur atarak, nostalji yaptı.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt