SPOR

VALİ SONEL DÜNYA ŞAMPİYONUNU KAPIDA KARŞILADI

Ordu Valisi Tuncay Sonel 182 Kiloda Dünya Şampiyonu Olan Ordulu Halterci Yusuf Fehmi Genç'i kabul ederek ödüllendirdi. Vali Sonel şampiyonu kapıda karşılayarak bağrına bastı.

VALİ SONEL DÜNYA ŞAMPİYONUNU KAPIDA KARŞILADI

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da devam eden Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda 67 kiloda ülkemizi temsil eden Ordulu Milli Haltercimiz Yusuf Fehmi Genç, silkme müsabakasında 182 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak, Büyükler Dünya Şampiyonu oldu.

Vali Tuncay Sonel, elde ettiği başarıyla 7 yıl sonra ülkemize altın madalya kazandırarak, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Milli Haltercimiz Yusuf Fehmi Genç’i kabul ederek, başarısından dolayı kutladı ve altın ile ödüllendirdi.

Şampiyon Milli Haltercimiz Yusuf Fehmi Genç’i Valilik Binası önünde çiçekle karşılayan Vali Tuncay Sonel, “Seninle gurur duyduk. Beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı İstiklal marşımız eşliğinde göndere çektirerek milletimizi mutlu ettin.Tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra şampiyon sporcu Yusuf Fehmi Genç, antrenörü Cumali Tekin ve onlara eşlik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile birlikte makam odasına geçen Vali Tuncay Sonel, Büyükler Dünya Halter Şampiyonasında altın madalya kazanan Milli Haltercimize, “Yolun, bahtın, nasibin açık olsun. Her daim yanındayız” diyerek, altın hediye etti ve başarılarının devamını diledi.

Milli Haltercimiz Yusuf Fehmi Genç, antrenörü Cumali Tekin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile birlikte bir süre sohbette bulunan Vali Sonel, “Gurumuz olan şampiyon sporcumuz, daha önce bizleri ziyaretinde madalya sözü vermişti. Bu sözünü yerine getirdi. Biz de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da evladımızın yanında olacağız. İnşallah Olimpiyat şampiyonu da olacak”  dedi.

 

Verdiği desteklerden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür eden Milli Haltercimiz Yusuf Fehmi Genç, “Size verdiğim madalya sözünü tuttuğum için çok mutluyum. Dünya Büyükler Halter Şampiyonasında daha önce Olimpiyat Şampiyonu olmuş sporcularla yarıştım. Bundan sonraki ilk hedefim, Olimpiyat şampiyonluğu olacak” şeklinde konuştu.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt