EĞİTİM

VALİ SONEL 53. OKUL PROTOKOLÜ'NE İMZA ATTI

Vali Tuncay Sonel’in girişimleri ile Ordu’da son iki yılda devlet-hayırsever iş birliği ile yapılacak olan 53. okulun yapım protokolü imzalandı. 

VALİ SONEL 53. OKUL PROTOKOLÜ'NE İMZA ATTI

Trio Deniz Araçları Ticaret A.Ş. kurucusu hayırsever iş insanı Murat Bekiroğlu tarafından Altınordu ilçemizin Nizamettin Mahallesinde inşa edilecek 8 derslikli ilkokul için protokol imza töreni düzenlendi.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, hayırsever iş insanı Murat Bekiroğlu’na eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Eğitim konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 19 ilçemize büyük yatırımlar alındığını belirten Vali Sonel, “Ordu’da göreve başladığımızda  66 okulun deprem riski vardı. Çocuklarımıza yeni okullar kazandırmak amacıyla hem devletimizin katkısı, hem de hayırsever iş insanlarımızın katkısı ile bugüne kadar 52 okula 742 dersliğe ulaştık. Bugün 53’üncü okulu Ordulu Murat Bekiroğlu kardeşimiz yapacak. Son iki yılda, 8 derslik yapılacak bu 53. okulumuzla birlikte toplamda 750 dersliğe ulaşmış olacağız.Murat Bekiroğlu Kardeşimize tüm çocuklarımız  ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah sayılarını arttırsın” diye konuştu.

Hayırsever iş insanı Murat Bekiroğlu ise, Nizamettin Mahallesinde bulunan Gazi İlkokulunda eğitim öğretim gördüğünü ifade ederek, “Mahallemize bir Okulu yaptırma hayalim vardı. Sayın Valimize bu konuyu açtığımda o da sağ olsun gerekli prosedürleri çok hızlı bir şekilde hallederek, bugünkü protokolle bize tahsisini sağlamış oldu. Biz de inşallah memleketimize örnek olacak, orada eğitim görerek bizden daha iyi yerlere gelecek nesilleri yetiştirecek bir okulu yaptırıp, yetkililerimize teslim edeceğiz. Bizim amacımız, okulu yapıp teslim etmekten ziyade, devamlı ellerimizin üzerinde olması. Hem kendi fikirlerimizle, hem de maddi manevi desteğimizle orada okuyan kardeşlerimizin, evlatlarımızın daha nasıl destekleyebiliriz bundan sonra bunun için çalışacağız. Benim şirketlerimde eğitime belirli bir fon ayrılır. Bu da çeşitli eğitim kurumlarına bağış olarak yapılır. Bundan sonra memleketimizi kalkındırmak için daha fazla neler yapabiliriz onun uğraşında olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Altınordu ilçemizin Nizamettin Mahallesinde inşa edilecek 8 derslikli ilkokulun protokolü, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Mehmet Vargeloğlu ve Hayırsever İş İnsanı Murat Bekiroğlu tarafından imzalandı.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt