EĞİTİM

VALİ SONEL 52'NCİ OKUL YAPIM PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

Ordu’da göreve başladığında deprem riski bulunan 66 okulun yıkımını sağlayan ve ihtiyaç duyulan yeni okul binalarının yapımını da Devlet-Hayırsever işbirliği ile gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, bugün 52’nci okulun yapım protokolüne imza attı.

VALİ SONEL 52'NCİ OKUL YAPIM PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

Vali Tuncay Sonel, Ordu genelinde tamamıyla tekli eğitime geçilmesini sağlamak, eğitim altyapısını güçlendirmek ve daha kaliteli eğitim verilebilmesi için ihtiyaç duyulan okul binası, pansiyon, atölye, kütüphane, spor salonu gibi eğitim tesislerini ilimize kazandırmak amacıyla yapmakta olduğu girişimlerini sürdürüyor.

Ordu’da göreve başladığı günden itibaren bugüne kadar Devlet-Hayırsever işbirliği ile 718 derslikten oluşan 51 okul binasını ilimize kazandıran Vali Tuncay Sonel, 52’nci okul binasın yapım protokolünü imzaladı.

İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği tarafından Fatsa ilçemize yaptırılacak 24 derslikli ilkokul binasının yapımına vesile olan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ile İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’nın da hazır bulunduğu protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da güzel işler yapıldığına dikkat çekerek, okulun yapımını üstlenen İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Açıkgöz ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Devlet-Hayırsever işbirliği ile 742 dersliğe ulaşıldığını ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Bugün, Ordu için güzel ve anlamlı günlerden birisi. Sağ olsun değerli Milletvekilimiz Ergün Taşçı beyin vesilesiyle İnsanı Yardımeli Dayanışma Derneğimizin kıymetli başkanı Ekrem Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber güzel bir birliktelik doğdu. İki yıl önce 66 okulumuzun deprem riski vardı ve Ordu genelinde deprem riski olan tüm okullar yıkılmıştı. Yıkılan okullarımızın yerine devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bugüne kadar 718 derslikten oluşan 51 okula ulaşıldı.Sayın Milletvekilimizin, kıymetli dernek başkan ve üyelerimizin destekleriyle 24 derslikten oluşan 52’nci okulumuz, Fatsa ilçemizin Dolunay mahallesine yapılacak.  Bu okulla birlikte toplamda 742 dersliğe ulaştık. Bu okulumuzun en güzel taraflarından bir tanesi de Ordu’muzun plaka kodu olan 52 sayısına denk gelmesidir. Bu okulun ilimize kazandırılmasına vesile olanlardan, okulun yapımını üstlenen İnsanı Yardımeli Derneği Başkanı ve yönetiminden, il milli eğitim müdürümüzden, okul inşaatında çalışacak olan işçisinden mühendisine kadar kimin emeği varsa Allah hepsinden razı olsun. Ordu’muza, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Okulun yapılmasına vesile olan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da bir konuşma yaparak, duygularını şöyle dile getirdi: “Bir derneğimizin Ordu’muzun eğitim anlamındaki ihtiyacını gidermek üzere Fatsa’mızın yoğun bir bölgesi olan Dolunay mahallesinde, çocuklarımız için, geleceğimiz için yapacağı güzel bir yatırım için bismillah diyoruz. İstişare sonucu önemli bir süreç kaydettik. Bugün imza töreninde buradayız. Emeği geçen başta sayın valimize, derneğimize ve katkı veren kamu kurumlarına teşekkür ediyoruz.”

24 derslikli ilkokul binasının yapımını üstlenen İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Açıkgöz de protokol imza töreninde bir konuşma yaparak, “İnsanı Yardımeli Dayanışma Derneği olarak biz bu işe gönül vermişiz. Kendi ekibimiz olarak güçlü hissettiğimiz anda biz bu yola başvurduk. Sayın Valimizin, Sayın Milletvekilimizin sayesinde bu olumlu gelişmeyi bugün imza altına almak, bizim için gurur verici bir şey. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği tarafından Fatsa ilçemizin Dolunay mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli İlkokul binasının yapım protokolü, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve okulun yapımını üstlenen İnsani Yardımeli Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Açıkgöz tarafından imzalandı.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt