TRAFİK

TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla başlatmış olduğu kampanya kapsamında farkındalık etkinliği yapıldı. 

TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

        Kamuoyu farkındalığını en üst noktaya taşımak için ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ve Ordu’da Altınordu İlkokulunun önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen programa, Vali Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, emniyet ve jandarma trafik görevlileri ile Altınordu İlkokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi konusunda sürücülere hatırlatmada bulunuldu. 

 2022 yılı süresince trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Vali Tuncay Sonel, Altınordu İlkokulu öğrencileri ile birlikte yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekti.

“Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla başlatılan farkındalık etkinliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Tuncay Sonel, okulların açıldığına dikkat çekerek, “Çocuklarımız, gençlerimiz bizim için çok önemli. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da bu konuda çok hassas. Okul önlerinde, yaya geçitlerinde şoför arkadaşlarımız dursunlar, yol versinler. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlımız, her yaştan insanımız, yaya geçidine adımını attığı an öncelik yayanındır. Şoför arkadaşlarımız lütfen bu konuda hassas olsunlar” diye konuştu.

“Bizlere büyük sorumluluklar düşüyor” diyen Vali Sonel, sözlerini şöyle tamamladı: “Kurallara riayet eden sürücülerimize sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum. Yayalara öncelik verelim, canlar yanmasın. Kazasız belasız güzel günler diliyorum.”

Engin ÖzkurtEngin Özkurt