EKONOMİ

TİCARET BAKANI MUŞ İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş Ordu İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)  üyeleri ve iş insanları ile bir araya geldi.

TİCARET BAKANI MUŞ İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda üyelerin ve iş insanlarının talepleri ele alındı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil levent Karlıbel; “Ordu coğrafi konumu nedeni ile tarih boyunca Samsun - Trabzon gibi iki büyük kent arasında sıkışarak hak ettiği yere ulaşmakta gecikmiştir. Ama artık kabuğunu kıran, hızlı gelişen, farklı sektörlerde hedefler koyabilen bir Ordu var. Lokomotif ürünümüz fındık dışında kedi kumu, sağlık kili, tekstil ve mobilyada hızla gelişiyoruz.” dedi.

Fındığın Ordu için olmazsa olmazı olduğunu belirten Karlıbel; “Fındıkta 30 yıl önce 2 milyar $ olan ihracatımız hala aynı seviyede. Bu işte bir yanlış var. Fındıkta nitelikli ve katma değerli, marka kıymeti olan ürünlerle 5 yılda 5 milyar $ hedef koyalım. Lisanslı depo için bölgemizi cazibe merkezi haline getirelim bize destek olun. Bal konusunda öncüyüz. Kalitemizin tescili, üretici sanayici rekabeti için sizlerde gerçek bal dışındaki benzer ya da muadil ürünleri  “bal” adı altında pazarlanmasının engellenmesini sağlayın. Bizlerde bal ve fındık borsasının Ordu’ya gelmesi için ilk adımları atalım. Zaten çalışmalara da başladık. Serbest bölgelerin başarısını biliyoruz. Bizde açılacak bir serbest bölgenin sınır ülkelerinde ucuza mal edilen ürünlerle dış ticarette gereksiz rekabetimizi bitireceğini, makinadan tekne üretimine,  sağlık ve yazılımdan elektroniğe ufkumuzu açacağına inanıyoruz.” diye belirtti.

Ordu konum olarak ülke yol ağının harika bir yerinde olduğunu aktaran Karlıbel; “Ünye ve Fatsa limanının aktifleşmesi, Sarp Demiryolu bağlantısı desteklendiğinde hem Türk Cumhuriyetleri hem de Karadeniz’e kıyısı olan, sevk edilecek Anadolu üretiminin dağıtım merkezi oluruz. Aslında Rusya’yı sıcak denizlere bizim şehrimiz bağlıyor. Lojistik konusunda dış ülkelerde yaptığınız destekleri 5. Bölgelere de taşırsanız bu şehrin ufkunu açarsınız. Ordu’yu Karadeniz’in fuar merkezi yapmak hedefimizde desteğinizi bekliyoruz.  Dünyada Ordu diye bir yer var demelerini sağlatmak görevimiz olacak.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak Başkan Karlıbel; “Bizim hedeflerimiz var, enerjimiz var, dinamik yatırımcılarımız, eğitimli gençlerimiz var, bize fırsat verin bir danışman tayin edin, irtibatımızı sağlayın işlerimizi hızlandırın. Biz de size Ordu’nun gücünü kanıtlayalım. Genç ve dinamik yapımıza güveniyor, çalışmalarımızda desteğinizi bekliyoruz.”diye konuştu.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Karaman’ın hoş geldin konuşmasının ardında toplantıya üye ve iş insanların sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu iştişare toplantısına geçildi.

Toplantı hediye takdimlerinden sonra sona erdi.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt