DENİZ

ORDU’DA BALIK TEZGÂHLARI DENETLENİYOR

1 Eylül’de başlayan yeni av sezonu ile balıkçı tezgâhlarında denetimlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri pazar yerlerinde balık satışı yapılan tezgâhları denetledi.

ORDU’DA BALIK TEZGÂHLARI DENETLENİYOR

Zabıta ekipleri tarafından, ’5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’ kapsamında satışa sunulan balık fiyatlarının piyasa fiyatlarına uygun olup olmadığı, balıkların tazeliği ve balık tezgâhlarının hijyeni kontrol edildi.

Denizlerde balık bolluğunun sürdürülmesi için satışa sunulan balıkların yasal boyutlarda olup olmadığına yönelik denetimler devam ediyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balık pazarlarında denetimler gerçekleştirdi. Pazarlarda bulunan balıkçı tezgâhlarında hamsi, istavrit, mezgit gibi balıkların mevzuatta belirlenen ölçülerin altında satılıp satılmadığı ölçüldü.

BALIKÇILARA DENETİM SIKLAŞTIRILACAK

 Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından il genelinde yapılan denetimlerde, işletme kayıt belgeleri, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları, fiyat etiketleri, soğutucular, balıkların tazeliği ve boylarının standartlara uygunluğu ile balıkların sıcaklıkları ekipler tarafından kontrol edilirken, denetimler sırasında standartlara uymayan balıkçı esnaflara gerekli ikazlar yapıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kontrollerin rutin bir şekilde devam edeceği belirtilerek, esnafların standartlara uymaları, vatandaşların da herhangi bir olumsuzluk durumunda zabıta ekiplerine bildirmeleri istendi​

Engin ÖzkurtEngin Özkurt