KÜLTÜR - SANAT

OBBKT'NİN OYUNLARINA BİLETLE DEĞİL OYUNCAKLA GİRİLECEK

OBBKT Oyunlarını biletli değil oyuncaklı sahneleyecek. Toplanan oyuncaklar deprem bölgesindeki çocuklara

OBBKT'NİN OYUNLARINA BİLETLE DEĞİL OYUNCAKLA GİRİLECEK

Depremin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde bulunan çocukların ayağına giden ve onları bir nebzede olsa yaşadıkları tramvayı unutturan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBK) yine onlar için seferber oldu. Bu doğrultuda OBBKT, oyunlarını biletle değil oyuncak karşılığı sahneleyecek. Oyuncak olan bu biletler depremzede çocuklara gönderilecek.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ili etkileyen depremlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sanatın iyileştirici gücünü yansıtmak amacıyla OBBKT ekibini afet bölgesi Adıyaman’a gönderdi. Burada günlerce gösteriler düzenleyen ve kırsal mahalleleri bir bir gezen OBBKT, tiyatro çalışmaları ile çocuklara destek olurken normalleşme süreçlerine de katkıda bulundu.

OYUNCAKLAR ONLARCA ÇOCUĞU SEVİNDERECEK

Bölgedeki çalışmalarına ara vererek Ordu’ya dönen OBBKT ekibi, Ramazan ayını bölgede gerçekleştireceği etkinliklerle geçirmek için tekrar Adıyaman’a hareket edecek. Bölgedeki çocukları mutlu etmek için oyuncak hediyeleri ile gitmek isteyen OBBKT, 17 Mart (Cuma) 20:00, 19 Mart (Pazar) 20:00 ve 21 Mart (Salı) 20:00 tarihlerinde oynayacağı Radyo-Yu Hümayun adlı oyununu bilet yerine oyuncak bağışı alarak oynama kararı aldı.

Oyunlar sonrasında toplanan oyuncaklar Ramazan Ayı içerisinde Adıyaman’da gerçekleştirilecek etkinliklerde çocuklara hediye edilecek. Oyunları seyirciler, biletsiz ve sadece oyuncak bağışı yaparak seyredebilecekler.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt