ZİYARET

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'UN ORDU ZİYARETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığı ile ilgili yatırımları ve ihtiyaçları yerinde görmek, ilimizde turizmin geliştirilmesi için istişarelerde bulunmak, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'UN ORDU ZİYARETİ

İstanbul’dan havayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy burada Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Levent Yetgin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ulubey Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Soner Divli, Gülyalı Kaymakamı Mustafa Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin ve partililer tarafından karşılandı.

Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ordu’daki programına, Ramada Plaza by Wyndham Otel’de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek başladı. 

Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişarelerde bulunan Bakan Ersoy, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Ordu Valiliğini Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı buluşmanın ardından Ordu Valiliğini ziyaret etti.

Ordu Valiliğine gelişinde Vali Tuncay Sonel ve Vali Yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Ersoy, Valilik Şeref Defterini imzalayarak, beraberindekiler ile birlikte Valilik Makamına geçti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığınca Ordu’da yürütülen yatırımların son durumları ve ihtiyaçlar hakkında Vali Tuncay Sonel’den bilgi aldı. 

 “Yeşil ile mavinin buluştuğu Ordu’muza hoş geldiniz” diyerek, Bakan Ersoy’u ve ekibini Ordu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da önemli işler yapıldığını belirtti.

Turizm Sektör Temsilcileriyle Toplantı Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Tuncay Sonel’i ziyaretinin ardından Valilik toplantı salonunda, Ordu’daki turizm sektör temsilcileriyle istişare toplantısı yaptı.

Ordu’nun Turizm Eylem Planı’nın hazırlanacağını ifade eden Bakan Ersoy, “Ordu, korumayı başardığı sahilleri, yaylaları ve doğal güzellikleriyle, Karadeniz’in diğer illerinden ayrışıyor. Ordu, sahip olduğu turizm potansiyeli ile de Karadeniz’de en şanslı illerden birisi. Biz de Ordu’yu yüksek turizm geliri elde eden bir il haline getirmek istiyoruz. Bunun için de bugün Ordu’dayız. İl yöneticilerimizi ve turizm paydaşlarımızı dinleyeceğiz. Yerinde tespitler yapacağız. Sizlerle istişarelerde bulunup, yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan turizm sektör temsilcilerinin, Ordu’nun turizminin geliştirilmesi yönündeki görüş, öneri ve düşüncelerini de dinleyen Bakan Ersoy, “Sizlerden alacağımız görüş ve fikirlerle Ordu’nun turizmde gelişmesini sağlayacak kısa, orta ve uzun vadeli yol haritamızı belirleyip, Ordu’nun Turizm Eylem Planı’nı oluşturacağız. Sizler de bu planın oluşmasına önemli katkılar sağlayacaksınız” diye konuştu.

Esnafları Ziyaret Etti

Valilik ziyaretinin ardından esnafları da ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, esnafların hal ve hatırlarını sordu.

Esnaflar ve sokaktaki vatandaşlarla ile bir süre sohbet eden Bakan Ersoy, vatandaşların sorun ve taleplerini de dinledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye’ne geçerek burada Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ordu programını tamamlayarak, İstanbul’a hareket etti.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt