EĞİTİM

KARAMOLLA AİLESİNE TEŞEKKÜR

Hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla tarafından Fatsa İlçemizde yaptırılan 8 derslikli Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

KARAMOLLA  AİLESİNE TEŞEKKÜR

Fatsa ilçemizin Ayazlı Mahallesinde yapılan 8 derslikli Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu’nun açılış törenine, Vali Tuncay Sonel, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdür Vekili Cenk Akgün, Fatsa Belediye   Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, hayırseverler Ayşegül ve Yılmaz Karamolla ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.
104 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanan Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu binasının açılış programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, insana yapılan yatırımın önemine vurgu yaparak, hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla tarafından Fatsa’ya yakışır bir anaokulu inşa ettirildiğini söyledi.
Adına anaokulu yaptırılan merhum Hacı Zekiye Karamolla’ya Allah’tan rahmet dileyen Vali Tuncay Sonel, “Buradan çıkacak çocuklar inşallah bu memlekete, bu güzel vatana rengini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza ve insanlığa güzel işler yapacaklar inşallah.Allah razı olsun hepinizden” diye konuştu.
Ordu’da göreve başladığında deprem riski bulunan 66 okulun yıkılarak yerine yenilerinin yapılması gerektiğini belirten Vali Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri, hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile Ordu’da son iki yılda devlet-vatandaş iş birliği ile 54. okul-754 dersliğe ulaşıldığını;ve  55. okulun da yapışılması  için de çalışmaların devam ettiğini  ifade etti.
Yapılacak olan okullarla birlikte Ordu’da tamamen tekli eğitim sistemine geçileceğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Ordu’da çocuklarımız, gençlerimiz tekli öğrenim görecekler. Daha güzel şartlarda okuyacaklar ve bu memlekete güzel işler yapacaklar. Eğitim başta olmak üzere sağlıkta, hayır işerlerinde emeği geçen bütün eğitim gönüllüsü dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Okulun yapılmasında emeği geçen Karamolla ailemize, kaymakamlığımıza, belediyemize, milli eğitim camiamıza, burada çalışan işçisinden mühendisine kadar şu güzel eseri çıkaran tüm ekibe, sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Okulun Fatsa’mıza, Ordu’muza, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar ise, Vali Tuncay Sonel’in girişimleri ile Fatsa ilçesine 7 adet devlet-vatandaş iş birliği ile okul kazandırıldığını belirterek, “Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in talimatlarına uygun bir şekilde şehrimizin dört bir tarafında, eğitim inşaatlarımız devam ediyor” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yaptığı konuşmada, “Eğitim Kenti Ordu’muzda, Sayın Valimizin önderliğinde hayırseverimiz Karamolla ailesinin destekleriyle bir okulumuzun daha yapımını tamamlamış bulunmaktayız. Fatsa ilçemizde son iki yılda eğitim adına bir çok okul yapıldığını ve nu kapsamda çalışmaların da devam ettiğini ifade ederek yeni okul yapıttan Karamolla Ailesine teşekkür etti.
Hayırsever Yılmaz Karamolla ise okul açılışında yaptığı konuşmada, anneleri Hacı Zekiye Karamolla adına yaptırdıkları eğitim kurumunun Ordu’ya ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak “Cumhuriyetimizin 99. yılında bu güzel eğitim yuvasının açılışındayız. Bu güzel okulda ilk eğitimini alacak yavrular için, bu okul onlara ilham kaynağı olur. İleriki eğitim yaşamlarında yaratıcı, çevreci, sevecen bireyler olarak memlekete, vatana hayırlı evlatları olarak katkıda bulunurlar inşallah. Bu bahçede, koridorlarda, sınıflarda bu minicik yavrular cıvıl cıvıl eğitimlerini, ilk arkadaşlıklarını alırlarken sevgili annemin sevgisi, pozitif enerjisi onların üzerinde olacağına gönülden inanıyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından, okulda öğrenim çocuklar tarafından “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” adlı rond gösterisini sunuldu.
Programda, Vali Tuncay Sonel, Hacı Zekiye Karamolla Anaokulunun yapımını sağlayan hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla’ ya plaket ve günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
Çok amaçlı salon ve destek eğitim odasından oluşan 8 derslikli eğitim yuvasının açılış kurdelesi, Vali Tuncay Sonel, Hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. 
Vali Sonel, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından beraberinde hayırsever Ayşegül ve Yılmaz Karamolla ve diğer protokol mensupları ile birlikte okul binasını gezerek bilgiler aldı.
Vali Tuncay Sonel, açılışı yapılan Anaokulunda eğitim gören çocuklara çeşitli hediyeler verdi.  

Engin ÖzkurtEngin Özkurt