GÜNCEL

GÖNÜL AİLESİ 19 EYLÜL STADYUMU YIKIMINI YARGIYA TAŞIYACAK

Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda başlatılan yıkım için, stadın 90 dönümlük arazilerin İbrahim Gönül'e ait olduğu iddiası ile açılan dava devam ederken yıkımın başlatılmasının ardından, basın açıklaması yaparak yıkımı yargıya taşıyacaklarını açıkladılar.

GÖNÜL AİLESİ 19 EYLÜL STADYUMU YIKIMINI YARGIYA TAŞIYACAK

 

Ordu Valiliği tarafından yıkımı başlatılan Ordu 19 Eylül Stadı'nın yıkımı, Gönül Ailesi tarafından açılan davaların devam ettiği öğrenildi. Stadın yer aldığı arazinin 90 dönümü, Çarşamba Pazarı'na kadar dedeleri İbrahim Gönül'e ait olduğu iddiasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne dava açan Gönül Ailesi, yıkım işleminin hukuka aykırı olduğunu belirtti ve yıkımı engellemeye çalışacaklarını ifade etti.
Gönül Ailesi'nin açtığı davaların biri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde, biri Anayasa Mahkemesi'nde, ikisi Ordu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ve biri de Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nde olmak üzere toplam 5 davası devam ediyor. Çarşamba Pazarı için ise biri Ordu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, biri de Ordu İdare Mahkemesi'nde olmak üzere iki dava devam ediyor. Çarşamba Pazarı'na ait parselin tapu kaydına mahkemece tedbir konulduğu belirtilen Gönül Ailesi, hukuka saygılı davranmayan Gençlik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden şikayetçi olduklarını söyledi.
Gönül Ailesi Avukatı Sadi Kayabaşı tarafından yapılan açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birkaç kez uzlaşmaya davet edildiklerini, stad arazisine yapılacak olan Millet Bahçesi'nden otopark geliri ve Çarşamba Pazarı yerine yapılacak Millet Düzü projesinden dükkan teklifi edildiği belirtildi. Ancak uzlaşmaya varılamadığı için mahkeme kararları beklenmesi gerektiği vurgulandı. Gönül Ailesi, belediye ve valiliğin yıkım kararı alarak bu tavrını anlamakta zorlandıklarını ifade etti.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt