ALTINORDU

CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü Ordu’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIK

28 Ekim günü Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, bugün gerçekleştirilen törenlerle devam edildi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlama programı Vali Tuncay Sonel’in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama programına geçildi.

Ordu Lisesi önünden düzenlenen kutlama programı, Vali Tuncay Sonel, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ile birlikte halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlaması ile başladı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Vali Tuncay Sonel yaptı. 

Vali Sonel konuşmasına, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ederek başladı.

Cumhuriyetin, 99 yıl önce Kurtuluş Savaşının zirvesi olarak tarihteki yerini aldığını belirten Vali Sonel, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberlik içinde sonsuza dek yaşayacağını söyledi. 

Bugünleri anlayabilmek için tarihi ve geçmişi, çocukların ve gençlerin çok iyi bilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Sonel gençlere seslendi. 

“Bu ülke kolay kazanılmadı” diyen Vali Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “Rengini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı bayrağımız ve bu vatan kolay kazanılmadı. Dün olduğu gibi bugün de hem yurt içinde hem yurt dışında birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainler olmuştur ve olacaktır da. Bizlerin asıl amacı, bu birlik ve beraberliğimizi, bu kardeşliğimizi, bu dayanışmamızı koruyarak ve çok çalışarak ecdadımızın bize bıraktığı bu vatanı daha da güzel hale getirmektir.”

Konuşmasının devamında, çocukların ve gençlerin daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretim alabilmeleri için Ordu’da deprem riski olan 66 okulun yıkılarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla 54 okul binasının, 754 dersliğin devlet-vatandaş işbirliği ile yeniden yapıldığını ifade Vali Tuncay Sonel, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çocuklarımızın, gençlerimizin arkasında durarak en iyi şekilde yetiştireceğini söyledi. 

Vali Tuncay Sonel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Ordu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şeyma Eribol, “Vatan Destanı”, Furkan Gündüz  ise “Bayrak”  adlı şiiri okudu. 

Daha sonra ödül törenine geçildi. Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü münasebetiyle ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Tuncay Sonel ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında Eren Abluka-18 Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç'un eşi Pembegül Arduç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ve diğer protokol mensupları tarafından verildi.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programında, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu, Perşembe Halk Eğitim Merkezi ile Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Tören, vatandaşların alkışları ve sevinç gösterileri arasında kortej geçişi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının gösterisiyle sona erdi.

Ordu Lisesi önünde gerçekleştirilen kutlama programına, Cumhuriyet ile yaşıt 1923 doğumlu Havva Kırış ninemiz ile Mehmet İzzet Hüsam dedemiz de Valimiz Tuncay Sonel’in davetlisi olarak katılarak, Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt