DEPREM

BAŞKAN KARLIBEL “BU BİR YARDIM DEĞİL DESTEK”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, Adıyaman Gölbaşına kuracakları Ordu Köyü Konteyner sayısını 104'e çıkardıklarını belirterek, bunu yardım değil depremzedelere destek olduklarını söyledi.

BAŞKAN KARLIBEL “BU BİR YARDIM DEĞİL DESTEK”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu Köyü kampanyasında konteyner sayısını bağışçıların sayesinde 104 adete çıkardıklarını ve konteynerlerin içerisini kullanılabilir bir halde depremzedelerin hizmetini sunacaklarını söyledi.

Bunun bir yardım değil destek olduğunu vurgulayan Başkan Karlıbel yapmış olduğu açıklamada; “Başlattığımız bu kampanya yardım değil, oradaki depremzedeleri inciltmeden yanında olduğumuzu hissettiren minik bir hizmet, onların acılarına bir nebze de olsa soğuk su serpecek bir destek.  Bu kampanyada Orduluların katkısı ile bu hale geldik. Her şeyi düşünmeye çalıştık. Konteynerlerimiz tamamen elektrik sistemine göre donatılmıştır. Örnek konteynerimizi oluşturduk. Konteynerlerimizin içerisinde eşyalarını koyabilecekleri iki adet sandıklı baza var.  Ayrıca yorgan, battaniye, banyo, el ve banyo havluları, halı, temizlik malzemeleri, yastıkları, oturup kahvaltı edebilecekleri masa ve sandalyeleri, elektrikli ısıtıcı, kettle, elektrikli ocak ve bir şofbenimiz var. Hatta bizleri hatırlamaları için fincan takımı ve kahvemizi koyduk.” dedi.

Adıyaman Gölbaşı’na kuracağımız Ordu Köyü’nün şu anda zemini hazırlanıyor, sanırım bu hafta sonuna kadar biter. Bizlerde bu sırada gelen konteynerlerimizin içerisini bu şekilde düzenleyerek eksiksiz bir şekilde göndereceklerini aktaran Karlıbel; “İlk etapta 20 konteyner ile çıktığımız Ordu Köyü kampanyasına STK’larımızın, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın desteği ile önce 52 adete, şimdi de 104 adete çıkardık. Ordu Köyü içerisinde kreş ve polikliniğimizde olacak. Poliklinikle ilgili Ordu Tabipler Odasının büyük desteğini görüyoruz. O polikliniğin içerisini biz donatacağız ilaç ve sarflarını onlar verecek. Yine kreşimizin olacak, kreşimizin içerisini oyuncaklarla ve ilgilenebilecekleri boya kalemleri, resimler ve küçük renkli masalarla donatacağız. Bir ibadet hanemiz bir de çamaşır ünitemiz olacak. Çamaşır ünitemizi Odamız beyaz eşya grubumuzun yapmış olduğu bağışlarla donatıyoruz. İçerisinde 4 çamaşır yıkama, 4 de kurutma var. Yine içerisinde 2 adet ütü ve bırakacağımız elektrikli süpürgelerimiz olacak. Televizyon ile ilgili araştırmalarımız devam ediyoruz. İnşallah konteynerlerimizin içerisine küçük televizyonlarımızı da koymak istiyoruz. Aynı zamanda orada öğrenciler var, o yüzden 2 adet konteynerimizi etüt odası yaparak eğitimlerine destek vermek istiyoruz. Böylece Adıyaman Gölbaşı’nda 104 konteynerli köyümüzü kurmuş olacağız. Ben sizlerin aracılığıyla tüm bağışçılarımıza, meclis üyelerimize, yönetimimize, tüm Ordulu vatandaşlarımıza ve Ordu dışından desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt