SİYASET

AK PARTİ İL BAŞKANI HALİT TOMAKİN GÖREVDEN ALINDI

Yaklaşık iki dönedir Ak Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Halit Tomakin, 28. Dönem Milletvekili seçimleri aday listesinin belirlenmesinin ardından, yaptığı açıklama sonrası görevden alınarak yerine Selman Altaş atandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI HALİT TOMAKİN GÖREVDEN ALINDI

Tomakin, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, istifanın eşiğinde olduklarını açıkladı. Tomakin şu ifadeleri kullandı:

"Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu'da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.

Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz."

Tomakin, bu açıklamasının ardından görevden alındı. Tomakin'in yerine Selman Altaş atandı.

Engin ÖzkurtEngin Özkurt